Huawei New Rome Office

Client Huawei

Location Rome

Built area 3600 sqm

Date 2019

progetto_cmr

Designed by Progetto CMR, the Huawei New office in Rome has been inaugurated. “A walk in Rome” is the inspiring concept we proposed for the new office at Via Laurentina, the goal is to integrate the identity of the company and the distinctive features of the “eternal city”.

Smart working and smart offices approaches are the pillars of the spaces that accommodate over 440 employees.

The layout of the workplace, which occupies three floor above ground, includes flexible multi-functional areas, adaptable to different needs, together with open plan offices alternating desks, meeting room and hubs to allow both inclusive and collective activities.

The main hub, the “Piazza”, is inspired by the symmetrical and rotational shapes of the classical tradition, with arches and vertical lines. Thanks to the Interface’s modular carpet tiles, featured by a pattern similar to porphyry cubes, it creates an effect of resonance with the original Roman paving.

The chromatic design alternates the purity of like -marble white- used forwall coverings and boiserie – with the warmer shades of gray of textile flooring and the red of acoustic curtains for Huddle rooms, a clear reminder of the purple drapery of tradition.

The graphics that decorate the boiserie consisting of wooden pilasters and glass walls, reflects the heritage of the city. The main urban references (Piazza San Pietro, Piazza del Popolo, the Trevi Fountain and the Colosseum) were reproduced with a very detailed hand work in the main spaces: elevator lobbies, reception, break area.

The element of technology are everywhere, especially on the wall. There is a large video wall in the reception and monitors in every lift lobbies and in the corridors of the open plan offices, which creates a high-tech environment.

Go to TopBack to PortfolioSearch

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!