La Stampa

Turin New Headquarter

Turin, Italy
6,900 sqm built;
2012


The project preserves the historical memory of the publishing house and looks to the future through the provision of interactive systems adequate to the needs of digital journalism, revolution more than ever before. The ground floor has two large transparent spaces, which are both designed with a circular structure. Through to the provision of a large number of screens, video and interactive panels, connected with all the news channels, it is possible to share the news with the entire editorial staff, in real time. The enveloping lines of these embracing redactions allow transparency in the forms and help communication: all workstations, including web, are concentrated within a few meters radius, thus facilitating the flow of information. This concentric structure, was specifically designed for La Stampa’s offices through an ergonomic design and an integrated level of lighting and wiring. Such structure allows the Director to have a central workstation in order to supervise in real-time newspaper realization.


成都模特网

成都休闲娱乐

麦麦网

财富周刊

自驾线路