Opening of the new Ferriere Nord Headquarters in Italy

Flexible layout, sustainability, horizontal dynamism and anti-seismic structure. These are the features of the new building project designed by Progetto CMR, the headquarters of Ferriere Nord – a well-known Italian company in the aluminum sector – that was officially opened last October 11th.

The client’s core business inspired the entire design. Steel elements enrich the main façade and create an interesting contrast with the reinforced concrete structure. The combination of materials, shifting horizontal planes and the aluminum frames of the windows further enlighten the buildings.

The central triple-height hall is the core of the 5100 sqm-building, representing the intersection of its main elements: two T-placed rectangular volumes, linked by lifts and platforms, and an elegant stair that crosses the floors.

The entrance hall is characterized by an insulated glass façade, with horizontal brise-soleils to screen the building from direct daylight and, at the same time, to let the visitor fully enjoy the wonderful view on surrounding alpine mountains. 

The peculiar feature of the building is the presence of shifting terraces, whose volume is the same at every floor. This architectural solution assures a good level of natural light and of climatic comfort. Wide corridors and areas created by shifting floors in turn improve connection and flow between different offices and departments.

Mr Massimo Roj, CEO of Progetto CMR, stated: “We are proud to leave a design mark in this part of Italy, through a project that was able to satisfy every single client’s needs and that ultimately reflected its corporate values, in line with our design philosophy Less Ego More Eco”. 


成都模特网

成都休闲娱乐

麦麦网

财富周刊

自驾线路